Slišalo se bo zelo obrabljeno pa vendarle smo se sredi marca vsi, tako učitelji, kot tudi učenci in starši, znašli v nepoznani situaciji. Novih izzivov ni manjkalo. Hitro smo se morali navaditi in znajti v novem načinu poučevanja in učenja – na daljavo. Učenje športa prenesti iz telovadnice na splet in obenem poskrbeti, da bodo učenci motivirani za športne aktivnosti, je bil za nas, učitelje športa, še poseben izziv. V to kislo jabolko smo takrat zagrizli Maja Velički, Eva Pušnik in moja malenkost.

Zato smo še posebej veseli zlatega priznanja za “Najbolj športno šolo – šport in šola na daljavo pomladi 2020”, ki nam ga je podelil Zavod za šport Republike Slovenije Planica. S tem priznanjem se lahko pohvali samo še 18 drugih osnovnih šol po Sloveniji, od tega štiri z Gorenjske.

Priznanje pomeni potrditev, da smo učenje športa na daljavo zastavili in izvedli dobro, ter da so učenci od 1. do 9. razreda izbirali med različnimi zanimivimi vsebinami, kjer je vsak lahko našel nekaj zase. Nenazadnje nam je prišlo na uho, da so skupaj z učenci vadili tudi njihovi starši in sorojenci, kar nas še posebej veseli.

Navkljub prejeti nagradi pa si vsi želimo, da se spomladanski način šolanja ne bo več ponovil in bomo lahko nemoteno “migali” in “švicali” v šolskih telovadnicah in zunanjih igriščih.

V imenu učiteljev športa zapisal:
Nejc Pogačnik

Dostopnost