V Tednu otroka, ki je potekal od 7. do 13. oktobra 2024, so predstavniki Šolske skupnosti naše šole obiskali župana občine Bohinj, gospoda Jožeta Sodjo. Pred obiskom so se učenci na urah oddelčnih skupnosti pogovarjali o življenju v naši občini.

Po uvodnem nagovoru župana jih je povabil, da delijo svoje misli o dobrih stvareh v Bohinju ter o tistem, kar bi si želeli izboljšati. Učenci so se z veseljem vključili v razpravo in predstavili vrsto predlogov. Omenili so pomanjkljivosti na nogometnih igriščih in izrazili željo po izgradnji pump track-a. Župan jim je povedal, da je tovrstno igrišče v fazi priprave ter obljubil, da bo zgrajeno v najkrajšem možnem času.

Poleg tega so učenci izrazili potrebo po prostoru, kjer bi se lahko zatekli, in po podpori ljudi, ki bi jim bili pripravljeni prisluhniti v trenutkih težav, strahu, negativnih občutkov ali anksioznosti.

Pogovor je bil zelo zanimiv, saj so učenci jasno izpostavili, kaj pogrešajo v vsaki bohinjski vasi. Župan je z zanimanjem poslušal njihove predloge ter razložil, kaj je izvedljivo in česa zaenkrat ne morejo uresničiti.

Srečanje je bilo uspešno in zadovoljivo za obe strani. Učenci nameravajo svoje izkušnje in županove obljube deliti tudi s sošolci

 

Mentorici Ana Marija Sodja in Nataša Stare

 

Dostopnost