Dolgo smo čakali na primerno vremensko okno in na to, da v šoli ne bo drugih obveznosti. V petek 16. 2. 2024, so se za učence in učenke 6. in 7. razredov planeti končno poravnali do te mere, da smo lahko tudi zanje organizirali letošnji prvi zimski športni dan. Glede na slabo zimo prav veliko izbire niso imeli – smučali so lahko n Voglu ali Kozjem hrbtu, pohodniki pa so tako kot njihovi starejši kolegi odšli na Bled.

Smučarski delavci, ki se že celotno sezono borijo s pomanjkanjem snega, so proge še enkrat več dobro pripravili in na obeh smučiščih so se lahko naši smučarji dobro nasmučali v lepem, toplem, lahko bi rekli da že spomladanskem vremenu.

Prav takšno vreme so lahko uživali tudi naši pohodniki, ki so se z vlakom odpeljali proti Bledu. Tam so se najprej spustili proti veslaškemu centru in pot nadaljevali po »grajski« strani jezera vse do hotela Toplice, kjer so se usmerili proti Straži. Na vrh istoimenskega smučišča so se povzpeli po domiselno nadelani razgledni poti. Ko so pridobili potrebno višino, so pomalicali z razgledom na ljubljansko kotlino, pot pa jih je vodila tudi mimo druge razgledne točke, kjer se jim je odprl fantastičen pogled na blejsko jezero in proti Debeli peči. Preden so prišli nazaj do železniške postaje, jih je čakal še spust proti Mlinem in pot ob jezeru mimo Velike Zake proti veslaškemu centru, od koder jih je do železniške postaje ločil le še krajši vzpon.

Upamo, da bo zima še malo zamahnila z repom in bomo lahko na drugem zimskem športnem dnevu uživali v pravi zimski pravljici.

Avtor besedila: Nejc Pogačnik

Avtorja fotografij: Nejc Pogačnik in  Anita Zupanc

Dostopnost