Kljub temu smo se odločili, da je čakanja nanjo dovolj in v sredo, 7. 2. 2024, odšli na prvi zimski športni dan v letošnjem šolskem letu. Prvi so bili na vrsti učenci 8. in 9. razredov, ki jih je okroglih 100. Velika večina, kar 72, se jih je odločila za smučanje. Možnosti sta bili dve, obe v naši občini. Na Vogel smo tako odpeljali 65 smučarjev, na Kozji hrbet pa 7. Oboji so se lahko kvalitetno nasmučali, saj so na obeh smučiščih iz danih razmer naredili čudež in proge pripravili odlično.

Druga možnost je bil tokrat pohod okrog blejskega jezera. Saj to se vendarle trenutno ne da, si verjetno mislite? Našli smo super rešitev za »obhod« cestne zapore in mimo nje odšli preko Straže. Tja smo se povzpeli po res lepo narejeni razgledni poti, imeli malico ob čudovitem razgledu na ljubljansko kotlino, občudovali pogled proti blejskemu jezeru, gradu in Julijcem, preden smo se spustili proti Mlinu in pot nadaljevali naprej proti veliki in mali Zaki ter železniški postaji.

Prehiteli smo odjugo, ki jo bomo deležni v teh dneh, vseeno pa upamo, da zima še ni rekla zadnje in bodo smučali tudi učenci 6. in 7. razredov, ter vsi skupaj še enkrat na drugem zimskem športnem dnevu. Držite pesti.

Avtor zapisa: Nejc Pogačnik
Avtorja slik: Nejc Pogačnik in Anita Zupanc

Dostopnost