V četrtek, 6. 4. 2023, je v Nordijskem centru Planica potekalo šolsko državno prvenstvo v skokih z alpskimi smučmi. Med 170 udeleženci je bilo tudi 24 pogumnih bohinjskih otrok. Skakalnico, ki je bila velika kar 8 metrov, so zgradili na doskočišču vsem znane letalnice bratov Gorišek, kjer so se še nekaj dni nazaj naši pravi orli borili za najvišja mesta na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Treningi na Poljah so se obrestovali, saj so se naši učenci in učenke na državnem prvenstvu odrezali odlično. Prav vsi so drug za drugim postavljali svoje osebne rekorde. Desetim izmed njih, se je uspelo uvrstiti na zmagovalni oder. Ana Iskra in Tajda Resman sta v svojih kategorijah zmagali, Jurij Mencinger in Maša Krek sta doskočila na drugo mesto, tretji pa so bili Emanuel Kafol, Ana Oblak, Taša Sodja, Cene Resman, Filip Valjavec in Matija Zupanc. Ostalim našim mladim orlom in orlicam je do zmagovalnega odra nekaj centimetrov zmanjkalo, prav vsi pa so se na koncu strinjali, da se v Planico vrnejo že prihodnje leto, ko bodo s pridom unovčili pridobljene izkušnje.

Vsem našim otrokom seveda iskreno čestitamo!

Na koncu bi se radi zahvalili še SSK Bohinj in Branetu Iskri, ki so nam omogočili trening v Nordijskem centru Polje. Kot zanimivost naj povemo, da se je našim otrokom, ki so bili vajeni 12m skakalnice na Poljah, tekmovalna v Planici zdela premajhna 😊. SSK Bohinj vse sodelujoče otroke in tudi ostale vabi na treninge skokov, ki bodo vsak ponedeljek in sredo od 17.30 do 19.00 ure v NC Polje.

Avtor besedila in slik: Nejc Pogačnik

Dostopnost