Tudi v letošnjem šolskem letu bodo v okviru Tedna otroka, od 7. do 13. oktobra, potekale različne aktivnosti za otroke. Osrednja tema tedna otroka se glasi “Naše pravice”, izhodišče katere je pesem Toneta Pavčka z istim naslovom. Več o tednu otroka si lahko preberete na povezavi. 

Predstavniki šolskega parlamenta se bodo v tem tednu srečali s predstavniki Občine Bohinj, z namenom pogovora o letošnji temi (Moja poklicna prihodnost). Poleg ostalih aktivnosti (otroška predstava v izvedbi gledališkega krožka OŠ Bled ter program za predmetno stopnjo, v izvedbi Boštjana Gorenca – Pižame) bo v letošnjem letu namesto do sedaj znanega sejma igrač potekala izmenjevalnica knjig; in sicer v sredo, 9. oktobra, v času pouka.

Starše naprošamo, da se z otroki pogovorite o primernosti posamezne knjige, ki jo bo otrok izmenjal. Namen izmenjave namreč ni “praznenje omar” z željo po znebiti se knjig, ki že dolgo časa nabirajo prah, temveč deliti knjigo, v prebiranju katere je otrok užival. Otroci naj za izmenjavo izberejo takšno knjigo, kakršno bi si želeli prejeti tudi sami (dobro ohranjeno, vsebinsko primerno ter predvsem zanimivo za branje).

Želimo vam veliko otroškega veselja ob tednu otroka – pa naj si bo ob dobri knjigi ali kakšni drugi prijetni dejavnosti.

Dostopnost