V ponedeljek, 27. maja smo v osnovni šoli slovesno otvorili tudi pričetek naših aktivnosti na Mednarodnem festivalu alpskega cvetja. Predstavili smo kratek film, na katerem smo prikazali, kako so naši učenci izdelovali sir na planini Javornik. V sodelovanju s KUD Triglav smo predstavili ljudski ples ter turistično nalogo Minkina ruta, ki je na festivalu Turizmu pomaga lastna glava dobila zlato priznanje. Obenem smo otvorili razstavo izdelkov naših učencev na temo planšarstvo in sirarstvo. Letošnje dogajanje je bilo tesno povezano s projektom Erasmus +, saj smo v tednu od 27. 5 do 31. 5. na šoli in po celotnem Bohinju gostili učence in mentorje iz 4 držav.

Kot vsako leto smo na tržnici Mednarodnega festivala alpskega cvetja ter na tržnici v Bohinjski Bistrici prodajali sadike zelenjave in zelišč ter tako prispevali v šolski sklad. V sklad je precejšen znesek prispeval tudi projekt Minkina ruta, ki smo ga predstavljali na obeh tržnicah ter v Zlatorogovi pravljični deželi. Minkina rutka je zelo lepo sprejeta in postala je poznana po celem Bohinju in tudi drugod.

Zelo obiskane in lepo sprejete so vsako leto delavnice, ki smo jih tokrat zaradi težav z vremenom izvedli v šoli. Poleg raznih delavnic nas je ves čas spremljal glasbeni program, saj so učenci predstavili svoje mnoge glasbene talente.

Poseben dogodek za vse glasbene sladokusce pa smo pripravili v drugem tednu festivala. Nastopili so vsi pevski zbori naše šole v različnih kombinacijah. Anita Zupanc, vodja projekta
Foto: Špela Šmitek

Dostopnost