Na Evropski vasi v Radovljici smo v sredo, 8. maja, predstavili Irsko in Poljsko. S prireditvijo obeležujemo Dan Evrope, praznik naše skupne evropske države. Letos obeležujemo 15 let, kar se je Slovenija vključila v EU.

Glavna tema je bila umetnost. Veliko smo brali, izdelovali književne junake, spoznavali skladatelje in arhitekte, plesali …. Stojnice smo lepo okrasili, obiskovalce pa privabili z vonjem po slastnem pecivu, ki sta ga napekla Andrej Logar in Jon Osenjak iz 6. razreda. Učenci so odlično zastopali šolo, s svojim znanjem pa so si na kvizu prislužili številne nagrade. Z glasbeno-plesnim nastopom smo predstavili obe državi v plesni bitki, ki jo je napovedala in zaključila tolkalna skupina (video). Učiteljica Marta Volf Trojer je poskrbela za glasbeni del, za pomoč pri sestavljanju koreografije pa se zahvaljujemo Mateji Mihelič iz Plesalnice Bohinj.

Na dogodek smo se pripravljali tako na matični kot podružnični šoli. Nastali so lepi izdelki, ki si jih lahko ogledali v avli šole in na slikah, naslednji teden pa še na podružnični šoli. Vsem mentorjem hvala za odlično sodelovanje.

Nataša Mrak

Foto in video: Eva Pušnik, Marija Helena Logar

Dostopnost