Uspeh Minkine rute

Turistična zveza Slovenije je letos že 33. zapored razpisala tekmovanje Turizmu pomaga lastna glava na temo TURISTIČNI SPOMINEK MOJEGA KRAJA.

Skupina bohinjskih osnovnošolcev je izdelala spominek Minkino ruto, sodoben modni dodatek prežet s tradicijo bohinjskega planšarstva. Pot iskanja ideje, načrtovanja, uresničevanja in trženja Minkine živordeče rute z belimi pikami in unikatnim gumbom so učenci predstavili v turistični nalogi ter na javni prireditvi na turistični tržnici v Kamniku.

V Kamniku je 26. 3. 2019 potekalo regijsko tekmovanje, kjer so učenci z Minkino ruto prejeli 3 zlata priznanja: zlato priznanje za najboljšo turistično nalogo, zlato priznanje za najboljšo turistično tržnico in zlato priznanje za sodelovanje. Uvrstili so se na državno tekmovanje, ki bo potekalo 24. aprila v Mariboru.

Pri nastanku naloge in izdelavi rutke so nam pomagali in se jim iskreno zahvaljujemo: Učnekovi Minki iz Srednje vasi, ki je z nami delila svojo življenjsko zgodbo, Špančevi Minki iz Srednje vasi, ki je učenke učila šivati, Bohinjski sirarni, ki je podarila triglavski planšarski sir za predstavitev Minkine rute na tržnici, ter KUD-u Srednja vas, ki je posodilo narodno nošo. Res hvala.

Bralce vabimo, da si na spletni strani ali na facebook profilu OŠ dr. Janeza Mencingerja preberete nalogo, si ogledate reklamni spot Minkine rutke ter utrinke z regijskega tekmovanja v Kamniku.

Iskrene čestitke vsem sodelujočim učencem in mentoricam.

Jana Krkoč

Dostopnost