V torek, 8. maja 2018, je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radovljici potekalo že 9. regijsko tekmovanje “Zlata kuhalnica”.

Med mladimi kuharji smo uspešno kuhale Dora Sabalič, Marjeta Mikelj in Karin Mihelčič iz 7.b.  Pod budnim očesom mentorice Nikice Zorč, smo pripravile Vitaminsko rižoto z rdečo peso in feta sirom, koromačem ter sirovo omako, za sladico pa smo umetelno predstavile še Vanilijevo šarloto z mariniranim sadjem, penasto skuto in mangovim cvetom. V kuhinjah se je ves čas širil omame vonj po začimbah zelenjavi, pecivu. Vsi učenci smo se zelo trudili in na svojih krožnikih predstavili prave gastronomske umetnine, zato je imela strokovna komisija kar težko delo. Osvojile smo srebrno priznanje med kar 16 ekipami osnovnošolcev, kar je odlična spodbuda za naprej.

Najlepša in največja hvala naši mentorici Nikici Zorč, ki je nad nami neumorno bedela in nas spodbujala ter nam zastavljala izzive, ki so nas pripeljali do priznanja. Zahvala gre tudi Turističnemu društvu Bohinj in OŠ dr. Janeza Mencingerja za pomoč, ki ste nam jo nudili. Brez vas ne bi mogle toliko vaditi in spoznati vse lepote kuhanja.

Več o tekmovanju in celotno galerijo si lahko ogledate TUKAJ.

Marjeta, Dora in Karin

Dostopnost