Zaključeno je letošnje tekmovanje iz znanja geografije. Udeležilo se ga je osem tekmovalcev, ki so spoznavali, kako trajnostni turizem vpliva na razvoj. Učenki Varja Titova in Lena Repinc iz 9. a razreda sta si prislužili bronasti priznanji. Varja se je uvrstila tudi na območno tekmovanje na OŠ Stražišče Kranj, kjer je z doseženimi 35 točkami od 40 pokazala odlično znanje in je za las zgrešila srebrno priznanje.

Na šolskem tekmovanju so tekmovali učenci 8. in 9. razreda, ki so se na terenskem delu seznanili s primeri dobre prakse mehke mobilnosti. Turističnemu društvu Bohinj se zahvaljujemo za možnost uporabe kampa Danica pri terenskem delu, za gradivo (zemljevide, letake) ter za odlično predstavitev turizma v recepciji, ki smo si jo tudi ogledali. Najbolj pa so bili učenci navdušeni nad presenečenjem, s katerim nas je razveselila gospa Milena Košnik: v Gostilni Danica smo lahko poskusili lokalno sladico Savico.

Takrat se nam je porodila ideja, da smo kamp Danica in sladico vključili kot točko v interaktivno doživetje v sklopu turistične naloge Ajdi na Ajdovski gradec!

mentorica Nataša Mrak

Dostopnost