Sporočamo vam, da se v februarju začeta
S T A V K A 14. marca 2018 nadaljuje.
Pouka v šoli ta dan ne bo.  Vrtec ne bo obratoval.

Prosimo za razumevanje.

Ker pogajalska skupina sindikata SVIZ in Vlada še nista dosegli soglasja in sporazuma, se bo v februarju začeta splošna stavka v vzgoji in izobraževanju nadaljevala z enodnevno prekinitvijo dela v sredo, 14. marca 2018.
Vladna stran sicer priznava podcenjevanje dela zaposlenih v izobraževanju, a pravih rešitev ne ponuja. Na zadnjem srečanju pogajalskih skupin je pokazala nekaj posluha in konkretnejšo pripravljenost za zbližanje ter sklenitev kompromisa, vendar pa je do tam še naporna in nejasna pot.
Zaposleni v Oš dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica se bomo 14. marca pridružili nadaljevanju splošne stavke v vzgoji in izobraževanju.
Na dan stavke, v sredo, 14. marca 2018, ne bo pouka in ostalih dejavnosti v šoli. Prav tako ne bo obratoval vrtec.

Zavedamo se, da bo to povzročilo nevšečnosti vam, cenjeni starši. Zato se vam vnaprej opravičujemo. Prosimo vas, da izrazite podporo našim prizadevanjem tako, da vaših otrok v šolo in vrtec ne pripeljete. V posameznih izrednih primerih bomo poskrbeli za varstvo tistih otrok, ki bi se sicer znašli v tveganih razmerah z vidika njihove varnosti. V tem primeru najkasneje do ponedeljka, 12. 3. 2018, o tem obvestite vodstvo šole ali vrtca.
Prosimo vas za razumevanje in podporo našemu prizadevanju, da bi za dobro vseh preprečili dolgoročno skrajno negativne posledice neprimernega odnosa Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja ter zaposlenih v njem.
V primeru, da bo do datuma najavljene stavke dogovor med vlado in sindikatom sklenjen in bo stavka preklicana, bo delo v sredo potekalo normalno. Vse sprotne spremembe bodo objavljene na spletni strani zavoda.

Stavkovni odbor SVIZ Oš. Dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica

sindikalna zaupnica Ksenija Kranjec

Dostopnost