Končan je prvi del Cankarjevega tekmovanja, to je tekmovanje za učence od 4. do 9. razreda. 68 tekmovalcev se je s pomočjo svojih mentoric na tekmovanje pripravljalo tako, da so skozi različne knjige odšli v nove svetove, kjer so spoznavali čudne in čudežne besede.
Pri četrtošolcih so pod mentorstvom učiteljic Martine Medja, Alenke Rozman in Nataše Korošec bronasta priznanja dosegli Anja Režek, Alina Svoljšak, Maša Cesar, Brina Markelj, Zala Medja in Vasja Zupanc.
Skupaj z mentoricama Mojco Medja in Marinko Soklič so se pripravljali petošolci in Matevž Andrej Markun, Katja Cvetek, Neža Korošec, Neža Potočnik, Leja Odar, Neža Zupan in Ivano Sabalić so dosegli bronasto priznanje.
Pod mentorstvom učiteljice Marije Helene Logar so pri šestošolcih bronasta priznanja dosegli Nina Topolovec Fajfarič, Iva Krkoč, Ajda Sodja in Gaja Šilc.
Sedmošolci so se letos pripravljali pod mentorstvom učiteljice Urše Rožič in Iza Medja, Mark Mencinger, Tajda Bremec in Benjamin Gašperin so dosegli bronasta priznanja.
Najbolj izkušeni bralci so se s tekmovanjem spopadli pod mentorstvom učiteljice Anita Zupanc. V 8. razredu sta bronasto priznanje dosegli Zvezda Vesna Košir, ki se je uvrstila na območno tekmovanje, in Tina Bučar. Med devetošolci so prejemnice bronastih priznanj Lena Repinc, Manca Mikelj, Kaja Marič, Špela Pekovec, Varvara Titova in Anja Repinc. Lena, Manca, Kaja in Špela so skupaj z Zvezdo tekmovale še na območnem tekmovanju v Križah pri Tržiču. Čestitamo Manci Mikelj, ki je tam dosegla srebrno Cankarjevo tekmovanje.
Vodja tekmovanja Anita Zupanc                                        marec 2018

Dostopnost