Odgovorni starši so korak pred svojimi otroki.

Zanimajo se za njihov svet in pravočasno zaznajo,

kdaj jih otroci potrebujejo, da se jim svetovi ne sesujejo.

 

Vabljeni na predavanje

PASTI ALKOHOLA IN INTERNETA PRI ODRAŠČAJOČIH MLADOSTNIKIH –

KAJ LAHKO NAREDIMO STARŠI IN UČITELJI?

v četrtek, 21.12.2017 ob 16.30 v avli šole na Bistrici

Dandanes je odraščanje za mladostnike zahteven proces, saj nanje preži kar nekaj »pasti sodobnega sveta«. Odrasli naj bi jim bili v tem procesu v oporo in zgled, a tudi nas lahko sodobni čas prehiti in se na znajdemo vedno najbolje. Vsako znanje nam lahko pride prav, zato vas vabimo, da se udeležite preventivnega predavanja. S tem dogodkom bomo v sproščenem vzdušju poskušali osvetliti nekaj pasti in predstaviti strategije za čim uspešnejše spoprijemanje z njimi.

Na predavanju bomo predstavili dejavnike, ki vplivajo na razvoj zasvojenosti. Osredotočili se bomo na tvegano uporabo alkoholnih pijač in interneta pri mladostnikih. Predavanje je namenjeno staršem in učiteljem; tako tistim, ki opažajo kakršnekoli težave pri določenem mladostniku, kot tistim, ki želijo biti aktivni udeleženci pri izvajanju preventive za bolj kvalitetno in varno življenje mladostnikov. Poskušali bomo odgovoriti na vprašanja udeležencev in jim posredovati koristne informacije, tako glede preventivnih dejavnosti, kot različnih ponudnikov pomoči, v kolikor je to potrebno.

O predavateljici:

Suzana Gladović je univerzitetna diplomirana socialna delavka, ki se je izučila za delo z mladostniki s težavami v odraščanju. Več let je zaposlena kot strokovna delavka na področju zasvojenosti v Reintegracijskem centru, socialnovarstvenem programu Centra za socialno delo Kranj. Prispevke je predstavljala na raznih mednarodnih in domačih konferencah.

Dostopnost