Na šolskih tekih 22. Ljubljanskega maratona je našo šolo zastopalo 16 učencev in učenk od 6. do 9. razreda, ki so morali premagati 1800 metrov dolgo razdaljo po središču Ljubljane. Udeležba na dogodku ni bila namenjena samo tekmovanju, ampak smo želeli poudariti pomen zdravega življenjskega sloga in športnega druženja. 

Tekmovalci so nas prijetno presenetili z odličnimi rezultati, še bolj pa z navdušenjem do teka, ko smo jim utrujenim, a žarečih lic in oči, lahko čestitali. Ekipno smo se med 80 šolami uvrstili na odlično sedmo mesto.

Danes po vsem svetu teče na milijone ljudi, zato se nam zdi čudno, da si je bilo pravico do teka potrebno izbojevati. Ženske so smele na olimpijskem maratonu prvič nastopiti šele leta 1984 v Los Angelesu.

Veseli smo novinarske šolske ekipe, ki je poskrbela za snemanje, intervjuje in lovljenje najboljših trenutkov v objektiv. Tudi navijanja ni manjkalo in s spodbudnim geslom nam je vsem skupaj uspelo.

Rezultati so objavljeni na spletni strani Ljubljanskega maratona, dogajanje pa si lahko ogledate na videoposnetku naše novinarke. Skupaj z učiteljicama Nežko Košnik in Marijo Heleno Logar se veselimo prihodnjega Ljubljanskega maratona.

Nataša Mrak

 

Dostopnost