Za nami je že tretji dan šole v naravi, ki jo šestošolci preživljamo v Fiesi. Glede na pestro dogajanje in raznovrstne aktivnosti se nam zdi, kot da smo skupaj že najmanj en teden …

V preteklih dneh smo doživeli marsikaj novega. Najprej smo v Škocjanskih jamah, ki so pod Unescovo zaščito, raziskovali kraški svet z najglobljim podzemnim kanjonom v Evropi. V Fiesi smo od blizu spoznavali obmorske rastline in živali ter dve umetni jezerci, tehnične spretnosti pa smo razvijali z ustvarjanjem izdelkov iz papirja (elastoplanov, tamburinov in morskih živali). S poletjem in vsem, kar sodi zraven, smo se srečali v poeziji tako v slovenskem kot v angleškem jeziku, dramske veščine pa smo na igriv način prikazali z uprizoritvijo legende o svetem Juriju, zavetniku Pirana. Športni navdušenci so prišli na svoj račun pri štafetnih igrah in seveda plavanju. Vsi, ki jih zanima zgodovina pomorstva, so uživali v Muzeju Sergeja Mašera v Piranu, tisti, ki jih privlači favna morskih globin, pa v piranskem akvariju. Nepozabna je bila tudi vožnja z ladjico do Strunjanskega zaliva, kjer smo si lahko skozi stekleno dno ladjice ogledali školjčišče in živi svet pod morsko gladino.

Skratka, dejavni smo od jutranje telovadbe do večernega izpolnjevanja dnevnikov po sobah, idej in načrtov za naslednja dva dneva pa imamo še veliko. Upamo, da nam jih uspe čim več izpeljati!

Šestošolci z učiteljicami Majo Velički, Nežko Košnik, Uršo Rožič in Marijo Heleno Logar

Dostopnost