S pričetkom novega šolskega leta se pričnejo tudi skrbi za varen prihod učencev v šolo in odhod domov. Učenci so vsakodnevno izpostavljeni številnim nevarnostim, ki prežijo nanje v prometu.

V želji, da bi varno pričeli s šolskim delom, bomo skupaj s pristojnimi službami in občino  posebno pozornost posvetili prometni varnosti. V prvih dneh bodo za varnost otrok skrbeli policist, redarji in prostovoljci iz Društva upokojencev. Želimo, da njihove nasvete upoštevate in spoštujete.

Na Bohinjski Bistrici še vedno velja zapora Triglavske ceste zaradi obnove. Zato prosimo vse, ki prihajate v šolo mimo kulturnega doma, da uporabljate pločnik mimo Tripiča proti  Mercatorju in naprej v krožišče ter  po Savski cesti do šole.

Staršem svetujemo, da skupaj z otrokom večkrat prehodite njihovo najvarnejšo šolsko pot in jih ob tem opozarjate na nevarne dele poti, ki zahtevajo še posebno previdnost!

Ne pozabite, da se otroci do 12. leta (oz. do 150 cm telesne višine) ne smejo voziti na sprednjem sedežu, čeprav si to neznansko želijo. Uporaba varnostnega pasu je obvezna tudi na zadnjem sedežu, prav tako uporaba otroških varnostnih sedežev (jezdecev), dokler otrok ne zrase do določene višine, da lahko varno uporablja tovarniško vgrajene varnostne pasove v vozilu.

Učencem, ki imajo kolesarski izpit (Bistrica, Brod,  Bitnje, Savica …) priporočamo, da v ugodnih vremenskih razmerah prihajajo v šolo tudi s kolesom, seveda pa se starši tudi z njimi ponovno pogovorite o varni vožnji.

Ob pričetku novega šolskega leta bo okoli šole in vrtca velika gneča. Zato vas prosimo, da če se le da, prihajate v šolo in vrtec peš, v nasprotnem primeru pa upoštevate parkirni režim pred šolo in vrtcem.

Srečno in varno v novo šolsko leto!

Dostopnost