V petek, 26. 5. 2017, so se predstavniki otroškega parlamenta prelevili v prave svetnike in opremljeni z gradivom za sejo odšli na posvet k županu. Skupaj z njim so odločali o Nordijskem centru Polje, Bohinjski kolesarski stezi in knjižnici na prostem oz. knjigobežnicah. Čeprav je bila razprava sprva nesigurna, so se otroci pri zadnjih dveh točkah zelo razgovorili in dosegli kar nekaj konstruktivnih zaključkov. Uspešno so podali predloge in pobude za center, stezo in knjižnice na prostem, hkrati pa so opozorili na določene pomanjkljivosti v kraju. Skupaj z županom so pri bližnjem slaščičarju obisk zaključili z neformalnim srečanjem, kjer so preverili, kako je z raznovrstnimi okusi sladoleda, ki si jih otroci tako želijo.

G. županu, Francu Kramarju, in Aniti Zorč, predstavnici občine Bohinj, se iskreno zahvaljujemo za gostoljubje, ki smo ga bili deležni v občinskih prostorih, za konkretno pripravljeno sejo, kjer so učenci lahko odločali o podanih predlogih in se počutili sprejeti in slišani. To je največ, kar si lahko želimo!

Obenem se zahvaljujemo vsem tistim, ki ste pri izvedbi te seje kakorkoli pripomogli s svojim znanjem, pripravo, časom in nagradami. Obljubimo, da se jeseni zopet vrnemo.

Martina M. Sabalić, mentorica OP

 

Dostopnost