Devetošolci ste  se konec meseca marca vpisali v srednje šole. Glede na vaše namere je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport 7. 4. 2017 objavilo stanje prijav za vpis v srednje šole za šolsko leto 2017/18. Prosim, če vsak izmed vas pogleda, kakšno je stanje prijav na šoli oz. v izobraževalnem programu , kamor se je vpisal. Če je število prijav višje od števila prostih mest, je možno, da bo prišlo do omejitve vpisa. Svetujem vam, da se tisti učenci, ki imate prijavo na takih izobraževalnih programih, pri svetovalni delavki na srednji šoli pozanimate, na katerem mestu ste glede na vaš učni uspeh v sedmem in osmem razredu. Če ste bolj na »repu«, lahko do 25. 4. 2017 prenesete svojo prijavo na drugo šolo. Po tem datumu prenos prijave ne bo več možen oz. bo možen šele v juliju in avgustu na tiste šole, kjer bodo še prosta mesta. Če ste glede prenosa prijave v dilemi, se lahko oglasite tudi pri meni v šolski svetovalni službi. Vse, ki boste svojo prijavo prenesli na drugo šolo,  prosim, da me o tem obvestite. 

V Gorenjski regiji je preveč prijav za slaščičarja (13),  na Gimnaziji Franceta Prešerna  ( 22 v splošnem oddelku gimnazije  in na ekonomski gimnaziji 13) , v športnem oddelku Gimnazije Jesenice (11),  v programu ekonomskega tehnika na Srednji ekonomski, storitveni in gradbeni šoli Kranj (7), v Šolskem centru Kranj za tehnika mehatronike (4) in v programu tehnik računalništva ( 17), in v Srednji šoli za strojništvo v Škofje Loki za orodjarja ( 17).

Prav tako je preveč prijav skoraj na vseh programih, na katere ste se prijavili v Osrednjeslovenski regiji:  veterinarski tehnik, farmacevtski tehnik, kemijski tehnik,  kozmetični tehnik, zobotehnik, tehnik laboratorijske biomedicine, tehnik oblikovanja itd…  Preveč prijav je tudi v zasebnem zavodu v Želimljah (34) in na Škofijski klasični gimnaziji ( 32).

Podrobno stanje prijav si oglejte na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport oz. TU.

 

Dostopnost