V torek, 24. maja, smo otovorili našo razstavo o divjeraslih kukavičevkah v Bohinju. Razstavo so pripravili učenci od prvega do petega razreda s svojimi učiteljicami in učenci od šestega do devetega razreda z mentoricama, učiteljicama likovnega pouka. Uporabili so raznovrstne tehnike in pričarali mavrico raznolikih podob. Tudi nekateri (tudi upokojeni) delavci šole so s svojimi umetninami dodali piko na i.

Učenci dodatnega pouka slovenščine 8. in 9. razredov so nas popeljali na sprehod po travniku, polnem cvetočih kukavičevk. Izvedeli smo, da kukavičevke zacvetijo, ko zapoje kukavica. O njej so nam zapeli učenci 2. a razreda z učiteljico Marijo Medja. Slišali smo pripovedke o zanimivih imenih kukavičevk, ki so jih napisali učenci sami. Srečali smo oglarje (Urbana, Aljaža in Lizo Marcelo), ki so nam predstavili raziskovalno nalogo o kuhanju oglja na Gorjušah, ter se pomudili pod enim od bohinjskih stogov, kjer smo izvedeli vse o njih in tudi o raziskovalni nalogi, ki so jo učenke (Alja, Ajda in Martina) pisale na to temo. Hvala tudi vsem učiteljicam mentoricam raziskovalnih nalog.

Zahvaljujemo se Petru Strgarju, ki nam je prijazno posodil svoje fotografije kukavičevk, ki so nam služile kot lepa kulisa ob prireditvi.

Učiteljici Marija Helena Logar in Anita Zupanc

Foto: Monika Zupanc

Dostopnost