logo 10 let

baner - sola na festivalau10 let baner

Spoštovani!

V Bohinju že deseto leto poteka v organizaciji Turizma Bohinj, TNP in Občine Bohinj Mednarodni festival alpskega cvetja.

Izjemno rastlinsko bogastvo širšega območja Bohinja že dolgo vzbuja zanimanje botaničnih strokovnjakov in občudovanje ljubiteljev narave in njenih lepot. Že od prvih začetkov znanstvenega proučevanja slovenske flore so gore nad Bohinjem veljale za pravo zakladnico alpskega cvetja.Da bi dali cvetličnemu bogastvu Bohinja, Triglavskega narodnega parka in Slovenije pravo veljavo, da bi spodbudili spoznavanje alpskega cvetja, znanstvenih spoznanj in ustvarjalnosti, povezane z njim in da bi obiskovalcem in domačinom omogočili bogatejše doživljanje bohinjske narave in kulturne dediščine, se v času razcveta največ samoniklega cvetja, nekaj dni posvetimo cvetličnim temam. Od botaničnih spoznanj do ljudskih izročil, od umetniškega ustvarjanja do spoznavanja, kaj vse ni samo lepo – ampak sodi celo v lonec in na mizo!

Pestro dogajanje festivalskih dni že od samih začetkov sooblikujeta tudi šola in vrtec s svojimi dejavnostmi. Najbolj odmevna je prireditev enote Vrtca Bohinj, letos že sedma po vrsti, U konc´sveta so pravljice doma. Dvodnevna prireditev je zasnovana kot pravljična pot kjer otroci na igriv način raziskujejo naravo, spoznajo sedem junakov iz bohinjskih pravljic, uporabijo sedem čutov, se razgibajo vsaj na sedem različnih načinov, obenem pa imajo veliko priložnosti za igro, zabavo, ustvarjanje, medsebojno druženje … Sama pravljična pot je postavljena celo leto in jo je možno obiskati individualno ali pa v skupini (npr. vrtčevske in šolske skupine), ko poskrbimo tudi za strokovno vodenje.

Vabimo vas, da se nam v času festivala od 21. maja do 5. junija pridružite na kakšnem od dogodkov.

Veseli bomo vašega obiska.Na svidenje v Bohinju.

 Mojca Rozman, ravnateljica

Dostopnost