V četrtek smo se samozavestni odpeljali v Brestanico na tekmovanje v velikih kanujih. Pred tem smo na Bohinjskem jezeru opravili dva treninga in dve ekipi po sedem učencev sta bili pripravljeni na tekmovanje. Vreme, ki je bilo zelo deževno ni pokvarilo zmagovalnega vzdušja.

V kvalifikacijskih vožnjah je ekipa neregistriranih tekmovalcev dosegla drugi čas in se zanesjivo uvrstila v četrtfinale.

Med registriranimi tekmovalci smo imeli mlado ekipo, ki je nabirala izkušnje za prihodnje leta. Veslali so dobro,  uvrstitev v četrtfinale so zgrešili zgolj za eno mesto. (V čolnu z registriranimi tekmovalci so veslali Anže Pikon, Andraž Korošec, Jaka Kordež, Manca Mikelj, Katra Komar, Maša Kozomara in Miha Fartek)

Klemen Rabič, Ajda Arh, Nejc Ropret, Jan Vidmar, Aljaž Rožič, Matic Ličer in Anže Markelj so nato veslali v četrtfinalu. Tekma je bila zelo napeta. Za uvrstitev v finalne boje so zaostali zgolj za polovico dolžine čolna. Vseeno so veslali zelo hitro in se z dobrim časom na koncu prebili na tretje mesto. Čestitke vsem.

Andraž Nahtigal

 

Dostopnost