Gospodarska zbornica Slovenije je pobudnica akcije »Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše«, ki je nastala na podlagi informacij podjetij o težavah, s katerimi se srečujejo pri kadrovanju. Pobudi sta se kot partnerja pridružila tudi Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) in Zavod RS za šolstvo (ZRSŠ). V lanskem letu  je sodelovalo 176 podjetij iz celotne Slovenije, obiskov se je udeležilo skoraj 2.500 učencev in staršev. Kar 98 % obiskovalcev podjetij je izjemno pozitivno ocenilo obiske podjetij, 95% pa bi se dogodka ponovno udeležilo.

Glavni cilji dneva odprtih vrat so:  ponuditi učencem zaključnih razredov osnovnih šol in njihovim staršem več informacij o naravi dela, procesih, … v realnih delovnih okoljih, v regiji, kjer živijo;  razbiti stereotipe o »manj« in »bolj« priljubljenih oz. spoštovanih poklicih;  omogočiti mladim in njihovim staršem spoznavanje perspektivnih poklicev, ki jih naše gospodarstvo potrebuje.

Letošnja novost, s katero ste najverjetneje že seznanjeni, je spletni portal, preko katerega poteka prijava obiskovalcev.  Učenci in njihovi starši lahko na portalu prebrskajo med predstavljenimi podjetji (trenutno jih je 164), izberejo tisto, ki ga želijo obiskati in se do ponedeljka, 23.11.2015, elektronsko prijavijo za obisk.  http://www.danzakariero.si/

Dostopnost