V soboto, 7. novembra 2015, je bilo na naši šoli področno tekmovanje Mladina in gore, kjer so se mladi pomerili v znanju planinstva, gorništva, prve pomoči in ostalih tem, ki so povezane s planinstvom.

Tekmovalo je 34 ekip, med njimi tudi 4 z naše šole. Po tekmovanju smo se tekmovalci in mentorji odpravili do Stare Fužine, kjer smo na dveh lokacijah (Bohinjka – Info center TNP in Kulturni dom v Stari Fužini) imeli tri dejavnosti: predavanje s fotografijami Bohinja (Gregor Skoberne), delavnica v TNP (Maja Fajdiga Komar) in delavnica iger (Mina Pavliha). Dan je bil pester, poln doživetij, zdrave tekmovalnosti in tudi sonca.

11 ekip se je uvrstilo na državno temovanje, med njimi tudi ekipa Bohinjski kekci z naše šole (4. mesto), ki jo sestavljajo: Mia Arh, Aljaž Cvetek, Luka Kalita in Vid Stanovnik. Čestitamo!

Prav tako čestitamo še trem ekipam z naše šole (Kvatro gojzarji, Alpske rož’ce in Odločni kozorogi), ki so prav tako pokazale veliko znanja!

Čestitamo tudi vsem ostalim ekipam!

Organizacija tekmovanja je zahtevala veliko sodelovanja, zato bi se rade zahvalile vsem, ki ste pomagali: delavcem šole, TNP, Gregorju Skobernetu, KS Stara Fužina (za uporabo kulturnega doma) in Mladinskemu odseku Bohinj. Hvala vsem za sodelovanje!

Veseli smo tudi mladih, ki so obiskovali planinski krožek, zdaj pa so že v srednjih šolah in gimnazijah, da so prišli in z veseljem pomagali.

Hvala še enkrat vsem!

mentorice Martina Kalita, Monika Zupanc, Urša Rožič

Dostopnost