DSC_0725Naši učenci so se v četrtek, 5. 11. 2015, udeležili tekmovanja v spuščanju elastoplovov, ki je potekalo na OŠ Franceta Prešerna v Kranju. Elastoplove oziroma plovila s pogonom na elastiko so učenci šestih razredov skonstruirali v Šoli v naravi, v šoli pa so jih dodatno izpopolnili. Ladjice so izdelovali tudi učenci pri izbirnem predmetu Obdelava gradiv – les. Izbrali smo najboljša plovila in z njimi nadvse uspešno tekmovali.
Med učenci druge triade je JAKOB PINTAR dosegel 1. mesto, TAISIA NENAROKOV 2. mesto, MARK ZUPANČIČ pa 3. mesto. Med starejšimi učenci je vso konkurenco premagal ANŽE PIKON, 2. mesto je dosegel ANDRAŽ KOROŠEC. Odličen elastoplov sta izdelala tudi MAJA ROZMAN in VID STARE, ki pa sta na tekmovanju žal imela nekaj smole.
Učenci so predstavili, kako daleč pluje njihovo plovilo z enim navijanjem elastike. Anžetov elastoplov je dosegel zavidljivih 14,6 metrov, kar je pomenilo rekord dneva. Hvala hišnikoma, ki sta nam pripravila bazen, kjer smo lahko preizkušali naše modele.
Čestitamo vsem tekmovalcem.
Monika Zupanc

Dostopnost