To je projekt, ki spodbuja uživanje tradicionalnih, lokalnih in slovenskih jedi. Pobudnik projekta je bila Čebelarska zveza Slovenije, zato se tretji petek v novembru učencem ponudi za zajtrk med in ostala živila pridelana/predelana pri lokalnih kmetovalcih. Poleg medu dobijo učenci še kruh, sveže mleko, domače maslo in jabolko. Zajtrk je za učence brezplačen. Ker pa sama ponudba lokalne hrane ta dan ni dovolj za promocijo uživanja hrane lokalnega izvora, šola izvaja celo šolsko leto v okviru pouka izobraževalne vsebine na to temo, v mesecu novembru, pa še vrsto dejavnosti (naravoslovni, projektni dnevi), ki spodbujajo uživanje lokalne, ekološke hrane in skrbi za okolje.

Vodja projekta na šoli je Urška Beznik.

Projekt: Vzpostavitev pogojev za eko regijo BO JA

Projekt: Vzpostavitev pogojev za eko regijo BO JA

Naša šola je bila v zadnjem letu vključena v projekt Vzpostavitev pogojev za EKO regijo BO JA. V 1. fazi je šola kot partner izvedla več mikro pilotnih projektov s katerimi želimo povečati promocijo ekološke hrane med učenci in zaposlenimi. Z učenci smo izvedli ogled...

Tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni

Tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni

Zveza društev diabetikov Slovenije že petindvajseto leto zapored organizira tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni. Kljub temu, da se priznanje na šteje za Zoisovo štipendijo, je med mladimi še vedno zanimanje.  Mladi se zavedajo, da jim bo na življenjski poti...

BOŽIČNO-NOVOLETNI SEJEM

BOŽIČNO-NOVOLETNI SEJEM

V soboto dopoldne, ‪2. 12. 2023, vas vabimo na BOŽIČNO-NOVOLETNI SEJEM. Naredili smo mila, uhane, zapestnice, voščilnice… Na voljo bodo izdelki iz gline – božični okraski, podstavki za zajemalko, angelčki … Prostovoljni prispevki za izdelke bodo namenjeni Šolskemu...

Medobčinsko tekmovanje v nogometu za starejše dečke

Medobčinsko tekmovanje v nogometu za starejše dečke

V ponedeljek, 20. 11. 2023, je v Lescah potekalo medobčinsko prvenstvo v nogometu za starejše učence. Tekmovanje je potekalo v OŠ Frana Saleškega Finžgarja v Lescah. Učenci naše šole so se odrezali zelo dobro, saj so dosegli  2. mesto. Ekipo so sestavljali Marcel...

Tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk

Tudi letos smo na naši šoli obeležili dan slovenske hrane s projektom Tradicionalni slovenski zajtrk. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je vseslovenski projekt, ki spodbuja zavedanje o pomenu in prednostih lokalne samooskrbe. Prvo šolsko uro...

Mladina in gore

Mladina in gore

Sobota, 18. 11. 2023 v Tržiču, je bila za Planinske gobe, Svizce, Gorske gaserje 2.0 in Strgan gojzar planinsko zelo uspešna. Se sprašujete, kaj so Planinske gobe, Svizci, Gorski gaserji 2.0 in Strgan gojzar počeli v Tržiču? Na ta dan je potekalo regijsko tekmovanje...

Za naravo in nas… pogozdovanje na Jelovici

Za naravo in nas… pogozdovanje na Jelovici

V petek, 17. novembra 2023, smo se z učenci, ki obiskujejo izbirne predmete Obdelava gradiv Les, Raziskovanje domačega kraja in Tehnika, odpravili na poučno in aktivno terensko delo na Jelovico. Naš cilj je bil osveščati učence o pomembnosti ohranjanja gozda in...

Z uravnoteženo prehrano do zdravja

Z uravnoteženo prehrano do zdravja

Cel četrtek, 16. 11. 2023, smo učenci 5. razredov namenili ozaveščanju o zdravi prehrani ter prednostih, ki jih prinaša lokalna hrana. V dan smo vpletli tudi tradicionalni slovenski zajtrk, tako da je bil dan poln vtisov in čutnih zaznav. Z vodjo prehrane, Marušo Cund...

Dostopnost