V četrtek zjutraj smo se odpravili proti Planici, kjer je potekalo državno tekmovanje v smučarskih skokih z alpskimi smučmi pod naslovom Skoči z nami. Na regijskem tekmovanju v Mojstrani, ki je bilo februarja, se je na državno uvrstilo 14 učencev drugega, tretjega in četrtega razreda.

Po dobri uri vožnje smo prispeli, pomalicali ter se preobuli in preoblekli v primerna oblačila, zapeli smučarske čevlje in se pripravili na uradni trening. Na skakalnico se je razvrstilo kar 147 tekmovalcev in tekmovalk. Ob 11h se je uradno začela tekma.

Vzdušje je bilo napeto, naši učenci in učenke so poleteli v nebo. Meritve so bile na četrtino metra natančno, vsak meter je prinesel 6 točk, medtem pa padec odnesel 6 točk, podrs pa 3. Od treh serij sta se šteli dve najboljši. Zaradi velikega števila tekmovalcev je tekma potekala skoraj dve uri.

Komaj smo že čakali na razglasitev, ki je bila okoli 14. ure. Učenci so dosegli dobra mesta, najboljši trije vsake kategorije so prejeli medalje, do šestega mesta pa priznanja.

V drugem razredu je med šolskimi tekmovalkami Lara Preželj zasedla 7., Daša Klančnik pa 11. mesto. Med klubskimi je Ana Iskra osvojila zlato kolajno, Jurij Mencinger 4. mesto.

Manca Žmitek je med tretješolkami zasedla drugo mesto s srebrno kolajno, Maša Krek 4. mesto. Tajda Resman je šoli prinesla drugo zlato kolajno med klubskimi tekmovalkami. Ažbe Alič je zasedel 12. mesto, Noah Kafol pa 16. Cene Resman je med klubaši zasedel 3. mesto z bronasto kolajno.

Med četrtošolci smo imeli tri predstavnike. Rožle Pretnar je v hudi konkurenci priskočil 9. mesto, med klubskimi pa sta Emanuel Kafol in Filip Valjavec priskrbela še dve kolajni s 1. in 3. mestom.

Vsem udeležencem državnega prvenstva v smučarskih skokih čestitamo za odlične uvrstitve, dobro voljo in pošten odnos do športa.

Zahvaljujemo se SSK Bohinj za odlično vodenje naših skakalnih upov na treningih in tekmi.

Branka Mavrič

Dostopnost