Zavod za šport RS Planica je tudi letos v Nordijskem centru Planica organiziral državno šolsko prvenstvo v smučarskem teku za srednje in osnovne šole. Tekmovanja, ki ga vsako leto nestrpno pričakujemo, se je v soboto, 27. 1. 2024, udeležilo 28 naših učenk in učencev, kar je največ med vsemi šolami, ki so tega dne tekmovale.

Tekmovanje je bilo na grobo razdeljeno v dve kategoriji – kategorizirani tekmovalci in tekmovalke s SLO točkami (proga v dolžini 4 km) in nekategorizirani tekmovalci in tekmovalke (proga v dolžini 2 km), dodatno sta bili kategoriji ločeni še po starosti. Skupaj so tekmovali učenci in učenke letnika 2009 in 2010 (osmi in deveti razred), ter letnika 2011 in mlajši.

Naši učenci in učenke, so si z odličnimi nastopi »pritekačili« naslov šolskih ekipnih državnih prvakov. Med posamezniki sta državna prvaka postala Gaber Jurkovič in Eva Habjan, tretji pa so bili Neža Ravnik, Nik Koren in Žiga Soklič. Tudi ostalim tekmovalcem je šlo odlično od rok in nog, saj se jih je še 17 uvrstilo med deseterico najboljših. Uvrstitve preostalih naših:

  1. Tomaž Cvetek
  2. Voranc Markič, Tinkara Pertnač
  3. Tjaša Remic
  4. Irenej Zalokar, Matevž Tancar, Nuša Podbevšek, Sara Koren
  5. Žan Mencinger, Helena Rozman, Niki Jensterle
  6. Ožbej Režek, Zala Iskra
  7. Adam Vončina, Liam Šurc, Tinkara Rijavec
  8. Matija Stanovnik, Matej Franjič
  9. Nika Tancar
  10. Maruša Remic
  11. Andrej Komar, Viva Rozman
  12. Brina Sodja

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili Turizmu Bohinj, ki nam je, ob pomanjkanju snega v dolini, omogočil trening na Pokljuki in Soriški planini, kjer so nas tudi brezplačno gostili. Nekateri tekmovalci so na ta način prvič letos stali na tekaških smučeh in se naučili nekaj pomembnih tehnično-taktičnih zamisli, ki so jih uspešno uporabili v Planici. Vsem res iskreno čestitamo, ponosni smo na vas!

Nejc Pogačnik
Foto: Nejc Pogačnik

Dostopnost