Lógika (grško λόγος: lógos – besedasmiselmiselnačelo) je filozofski nauk o mišljenju ter njegovih zakonitostih. Logika v ožjem smislu je znanost o pravilnem sklepanju. Tradicionalno je logika filozofska disciplina, v 19. stoletju pa je postala tudi del matematike in kasneje računalništva. (vir: Wikipedija; https://sl.wikipedia.org/wiki/Logika)

Pod okriljem Zveze za tehnično kulturo se na šolah širom Slovenije izvaja tekmovanje v znanju o logiki. Tudi na naši šoli ga izvajamo že nekaj let in dosegamo lepe rezultate. Tekmovanje iz logike je priljubljeno, saj spodbuja razmišljanje, analitične sposobnosti in kritično mišljenje. Te veščine niso koristne samo v šoli, ampak tudi v vsakdanjem življenju.

Šolsko tekmovanje iz logike je potekalo 28. septembra 2023.

Tekmovalo je 9 sedmošolcev, 14 osmošolcev in 11 devetošolcev.

Sedmošolci, ki so dobili bronasto priznanja na šolskem tekmovanju so: Matevž Smukavec, Matija Rožič, Nik Koren in Eva Habjan.

Dobitniki priznanja za sodelovanje na šolskem tekmovanju so Ana Rožič, Lucija Cvetek, Matija Polanc, Hana Debelak, Manca Ravnik, Daša Gumzej in Gaja Arh iz osmega razreda, ter Tajda Arh, Voranc Markič, Ahac Medja, Neža Habjan in Daša Štros iz devetega razreda.

V soboto, 21. oktobra 2023, je na osnovni šoli v Šenčurju potekalo državno tekmovanje iz znanja logike za učence sedmega razreda in regijsko izbirno tekmovanje za učence osmega in devetega razreda.

Sedmošolec Matevž Smukavec je na  državnem tekmovanju dosegel bronasto priznanje.

Na regijskem pa sta tekmovali Ana Rožič in Tajda Arh. Dobili sta bronasto priznanje.

mentorice: Marjeta Dobravec, Katarina Dobravec, Monika Zupanc

 

Dostopnost