V torek, 23. 5. 2023, je v Kranju potekalo regijsko prvenstvo v atletiki za osnovne šole. Na tekmovanje se je uspelo uvrstiti 16 učenkam in učencem naše šole. Pogled v nebo sprva ni bil ravno prepričljiv, saj nas je celo pot proti Kranju dodobra namočilo.  Na srečo so ujme, ki so divjale tisti dan, zaobšle ožjo okolico stadiona, tako da so tekmovalci imeli dobre razmere za tekmovanje.

Naši predstavniki so nastopili odlično. Večini je uspelo izboljšati svoje osebne rekorde. Najboljši med njimi so se uspeli uvrstiti tudi na stopničke za zmagovalce. Marcel Preželj je zmagal v teku na 60m, Žiga Žmitek je bil drugi v suvanju krogle (do zlata mu je zmanjkalo 8cm), vrhunski tretji pa so bili učenci v štafeti 4x100m v postavi Marcel Preželj, Jure Zakrajšek, Gaber Jurkovič in Tim Korošec.

Verjamemo, da bomo po dolgih treh letih, letos zopet potovali na državno šolsko prvenstvo, ki bo 7. 6. 2023 v Slovenski Bistrici. Prav vsem tekmovalcem iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspeha na športnem področju tudi v prihodnje.

Avtor besedila in fotografij: Nejc Pogačnik

Dostopnost