Učenke 9. razreda Tinkara Bajrič, Iza Jensko in Tija Klemenčič so na mednarodnem natečaju »Sodelujmo za sanjsko reko, jezero in obalo« v sklopu Blejskega vodnega festivala prejele prvo nagrado. Soorganizator natečaja je Ministrstvo za okolje in prostor, namen pa ozaveščanje mladih o skrbnem in odgovornem ravnanju z lokalnimi vodotoki in grožnjah, ki jih prinašajo podnebne spremembe (na primer poplave, suše) ter nepremišljena ravnanja (onesnaževanje, degradacija okolja).

Potrebno je bilo posneti kratek film, ki opozarja na pomen vode v prostoru. Učenke so v svojem filmu opozorile na poplave v šoli, ki so se zgodile septembra 2007, kar so predstavniki Agencije RS za okolje obeležili tudi s postavitvijo tablice za oznako visokih voda v sklopu šolske prireditve.

Slavnostna podelitev nagrad je potekala 8. junija 2018 na Bledu. Hvala vsem, ki so sodelovali pri pripravi prireditve in snemanju filma. Prav tako se zahvaljujemo skupinama Siddharta in Dan D, ki sta nam dovolili uporabo njihove avtorske glasbe v filmu.

Nataša Mrak

Foto: arhiv Blejskega vodnega festivala

Dostopnost