Na Evropski vasi v Radovljici smo v četrtek, 10. maja, predstavili Italijo, Češko in Estonijo. S prireditvijo obeležujemo Dan Evrope, praznik naše skupne evropske države.

Letos so bili rdeča nit Evropske vasi književni junaki. Zato smo veliko brali, izdelovali književne junake, papir in prave knjige, pa tudi knjižna kazala in poučne igre. Stojnice smo lepo okrasili, obiskovalce pa smo privabili z vonjem po slastnih picah, ki sta jih napekla Jakob Pikon in David Rotar Arh. Učenci so odlično zastopali šolo, s svojim znanjem pa so si na kvizu prislužili številne nagrade.

Za konec smo z glasbeno-plesnim nastopom predstavili znano pesem italijanskega pevca Erosa Ramazottija »Più bella cosa«, kar si lahko ogledate v VIDEU. Učitelj Jernej Spruk je poskrbel za petje, učenka 9. razreda Varvara Titova pa za koreografijo.

Na dogodek smo se pripravljali z aktivnostmi tako na matični kot podružnični šoli. Nastali so lepi izdelki, ki si jih boste lahko ogledali v avli šole in na slikah. V sredo, 16. 5. 2018, pa nas v popoldanskem času najdete tudi pred Ažmanovim domom v sklopu dogodka Parada učenja.

Vsem mentorjem hvala za odlično sodelovanje. Kaj vse se najde na stojnicah, pa si poglejte TUKAJ.

Nataša Mrak

Foto in video: Anita Zupanc, Špela Šmitek

Dostopnost