Četrtkovo dopoldne so naši gostje  skupaj z nami preživeli na Gorjušah in Koprivniku.  Pripravili smo jim del krožne poti iz naše letošnje turistične naloge  Gor na poti nismo napoti. Na njej  so se seznanili z  značilnostmi kraja.  Na poti smo pripravili  dejavnosti na temo premagovanja  predsodkov  in medsebojnega povezovanja. Na teh delavnicah so morali biti ustvarjalni, povezovalni, zabavni in ob tem še uživati. Na eni od točk so spoznali gorjuškega piparja Sreča Lotriča. Ta  jim je predstavil  način dela gorjuških  pip in njihovo obrt, ki prehaja iz roda v rod.  Ob kožarci  so spoznali oglarja Jaka Korošca in oglarjenje kot dejavnost, ki se ponovno oživlja na Gorjušah.  Predstavili smo tudi  koruzo trdinko in  geografsko značilen sir mohant,  ki so ga poleg bohinjske “zaske” tudi poskusili. Delo smo zaključili na Vodnikovem razgledniku, kjer so naši gostje lahko uživali ob pogledu na jezero in naše prelepe gore.  Tam so tudi na izviren  način predstavili svoje delo na delavnicah. VIDEO

Dostopnost