adventni sejem 2016“Dar je namenjen darovalcu, zato se vrne predvsem njemu samemu – nikdar ni zaman.”  ( Mary Jane Ryan)

Šolski sklad OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica v šolskem letu 2016/2017 deluje že osmo leto. V skladu sredstva zbiramo z različnimi zbiralnimi akcijami učencev, dobrodelnimi sejmi, darovi posameznikov in podjetij. Namenjena so reševanju socialnih stisk družin naših učencev in zviševanju kakovosti izobraževanja in življenja otrok na naši šoli.

Sklad sofinancira različne dejavnosti, ki so povezane z dodatnimi stroški, vendar obvezen šolski program naredijo bogatejši, pestrejši in učencem bolj zanimiv. Mednje sodijo tudi šole v naravi, ki so za starše lahko veliko finančno breme. Zato je pomoč iz sklada še toliko bolj dobrodošla. Vsako leto v decembrskem času organiziramo tudi prireditev za vse učence. V preteklih letih so bili vrhunski umetniki in izvajalci različnih programov naši gostje prav s pomočjo sredstev, zbranih v skladu. Letos nam je godalni kvartet Bazilio, ki ga sestavljajo akademski glasbeniki, člani orkestra SNG Opera, v dveh koncertih predstavil Mozarta in njegovo glasbo.

Ko gre za zbiranje sredstev, smo še posebej veseli akcij kot je bila v decembru, ko  so že petič združili moči starši in otroci ter vsi dobrotniki Šolskega sklada. Adventni sejem, ki je potekal 17. decembra v predverju Merkator centra na Bistrici, je bil tudi tokrat prežet z dobro voljo in dobroto. Velika zahvala gre vsem ustvarjalcem in darovalcem izdelkov, prodajalcem, otrokom glasbenikom in glavnima pobudnicama in organizatorkama sejma Barbari Sušel in Joži Arh. Tak sejem je edinstven daleč naokoli. Toliko ljudi, združenih v dobrem delu, zmore povezati le srčnost in dobra volja. Hkrati se zahvaljujem tudi Ski centru Vogel in Godbi Bohinj. 23. decembra so godbeniki z večernim koncertom na Voglu pripravili nepozaben večer, ki so ga s kratkim programom popestrili tudi četrtošolci naše šole.  S to prireditvijo so se namesto plačila nihalke in vstopnice za koncert zbirali prostovoljni prispevki za sklad, starši pa so tudi tu pripravili sejem s prodajo izdelkov.

Hvala vsem za kakršenkoli prispevek, ki ste ga dali na tak ali drugačen način za naše učence. Prepričana sem, da se bo dobro delo pomnožilo in nas še naprej povezovalo.

Mojca Rozman, ravnateljica

Dostopnost