simbiozaV dneh, ki so za nami, so naši učenci preživeli nekaj časa skupaj s svojimi dedki in babicami v sklopu projekta Simbioza giba. Ta poteka na več kot 300 lokacijah po vsej Sloveniji; sodelujejo vrtci, osnovne in srednje šole, različna društva in klubi, ki povezujejo različne generacije. Simbioza giba letos poteka pod sloganom »Vse življenje se gibamo!«

Stari starši so se pridružili raznim oblikam druženja z vnuki ob gibalnih aktivnostih, ki so jih pripravile učiteljice naše šole.

S to akcijo želimo sporočiti, kaj pomeni zdrav način življenja, ter krepiti zavest o pomenu vsakodnevnega gibanja za zdravje vseh ljudi. Za otroke in mladino je gibanje pomembno iz vidika gibalnih navad, tisti v zrelih letih pa potrebujejo več gibanja, ki ga morajo izvajati na pravilen način. Pri aktivnostih, ki vse to omogočajo, so jih spremljali njihovi vnuki.

Hvala  vsem, ki ste se v tem šolskem letu udeležili Simbioze giba, in vam želim, naj se gibanje za zdravje v tem oktobru ne zaključi, ampak naj se nadaljuje skozi celo leto.

Marija Kikelj

Dostopnost