Učenci 2.a, 2.b in 2.c razreda smo v ponedeljek, 16.5.2016 odšli v dom Joža Ažmana na Bohinjski Bistrici. Pobliže smo si ogledali to kulturno ustanovo in dejavnosti, ki potekajo v njej.

Razdelili smo se v tri skupine in se seznanili z godbo, gledališčem in folkloro. Gospa Nada Frelih nas je popeljala v sobo, kjer igrajo in vadijo glasbeniki godbe Bohinj. Pokazala nam je tudi glasbila, ki jih glasbeniki uporabljajo. Tako smo spoznali pihala, trobila in bobne ter poskusili tudi zaigrati na njih. Psihologinja Karmen Zupan nas je popeljala v svet gledališča. Predstavila nam je gledališče 2B, ki deluje v Bohinjski Bistrici in vse ostalo, kar potrebujejo igralci za igro. Na  odru smo videli kostume, sceno, gledališke liste, lučke in se naučili veliko novih besed v zvezi z gledališčem. V folklorni sobi smo si ogledali narodno nošo, ki nam jo je pokazala gospa Nina Kožar in zaplesali nekaj ljudskih plesov.

Dopoldne nam je zelo hitro minilo, za konec pa smo se vsi skupaj še sprehodili skozi vas in si ogledali pomembne znamenitosti v njej.

Andreja Rozman; foto: Andreja Rozman in Mojca Odar

Dostopnost