Projekt Turistične zveze Slovenije Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.
Regionalno tekmovanje je potekalo 12. maja 2016 v Radovljici. Ekipa Bohinjke, ki so jo sestavljale Tia Klemenčič, Tatjana Lukan, Karla Stare in Kristina Kristan, so pod mentorstvom Nikice Zorč pripravile zanimive kulinarične posebnosti s pridihom domačega. Oženjena ajdova kaša s pomladno zelenjavo, piščancem, jajčno peno in limoninim posipom ter Ajdov krapec s skuto, makom, rozinami in cimetovo omako sta bila jedi, ki sta našo ekipo popeljali do zmage. Dekleta so osvojile zlato priznanje na regijskem tekmovanju in si prislužile nastop v finalu, ki bo oktobra v Radencih. Dekletom in mentorici iskreno čestitamo in jim želimo še veliko kuharskih mojstrovin.
Mojca Rozman