Kot vsako leto smo se tudi letos mladi planinci od 6. do 9. r odpravili na zimski tabor pod Črno prstjo. Od petka, 11. 3. do nedelje, 13. 3. je 24 mladih skupaj z mentoricami in vodniki utrjevalo svoje znanje o planinstvu, gibanju v snežnih razmerah in se zabavalo na snegu in družabnih večerih.
V petek smo se proti koči podali pozno popoldan, tako da je bil to že nočni pohod, kar je imelo svoj čar, prav tako je bil čaroben pogled na luči v dolini. Potem ko smo odložili kar težke nahrbtnike, je sledila večerja, družabni večer, potem pa smo se že precej utrujeni odpravili spat. Sobota je bila dan za veselje na snegu: izdelovanje iglujev, sankanje po bob stezi, hoja s krpljami, ravnanje s sondo, žolno in cepinom. Kljub utrujenosti je bil pod noč še čas za veselo druženje ob igrah. V nedeljo pa še pospravimo za seboj in se spustimo nazaj v dolino.
Za pomoč in sodelovanje bi se radi zahvalili MO in GRS Bohinj, PAC športu za krplje in oskrbniku Orožnove koče, gospodu Franciju Begušu, za gostoljuben sprejem.
Mladi planinci z mentoricama Moniko Zupanc in Martino Kalita

Foto: Martina Kalita

Dostopnost