SEJEM IGRAČ 19 mV petek, 9. 10. 2015, bomo v okviru Tedna otroka pripravili sejem Zamenjam igračo. S sejmom želimo spodbujati k odgovornemu potrošništvu in k večji skrbi za naravo.

Otroci imajo namreč v  povprečju zelo veliko igrač.

Nekatere prerastejo, druge jim kmalu postanejo nezanimive, večina igrač pa prej ali slej pristane na odlagališčih za smeti, saj igrače spadajo med mešane odpadke.

Želimo, da bi na sejmu otroci podarili svoje igrače, s katerimi se več ne igrajo in dobili igrače, s katerimi bi se z veseljem igrali. V skrbi za naravo bi namreč morali preseči našo miselnost, da je nekaj, kar ni novo, manj vredno.  Prosimo vas, da poskrbite, da bodo podarjene igrače čiste, lepo ohranjene in delujoče – torej takšne, kot bi si želeli, da bi jih v dar dobil vaš otrok.  Namen darovanja namreč ni v tem, da si »očistimo« vest, da smo naredili nekaj dobrega, v resnici pa se le na bolj fin način znebimo smeti, za katere smo sami odgovorni.

Gotovo ima tudi vaš otrok doma kakšno igračo, ki jo je prerasel ali ki ga preprosto več ne zanima in se z njo ne igra. Prosimo vas, da skupaj z otrokom pregledate njegove igrače in se pogovorite, katero od igrač je pripravljen zamenjati. Poleg igrač lahko otrok prinese tudi otroške knjige, DVDje in družabne igre. Izbrano igračo ( lahko tudi dve) naj otrok do torka, 10. 10. 201,  prinese v šolo. V zameno bo dobil kupon, s katerim si bo na sejmu lahko izbral drugo igračo.

Sejemsko dogajanje bomo popestrili s čarovniško predstavo in obiskom društva Igrolog. Člani društva bodo otrokom predstavili nove družabne igre in se z njimi tudi igrali, vsi skupaj pa se bomo tudi malce posladkali.

Na sejem vabimo vse vrtčevske otroke, učence osnovne šole in njihove starše!

Karmen Zupan

Dostopnost