Letošnji evropski teden mobilnosti ima dober slogan – gremo peš! In mi smo ga vzeli resno. Učenci prve triade iz Bohinjske Bistrice prihajajo v šolo peš. Prihajajo s Pešbusom. Otroci uživajo v sprehodu s svojimi sošolci v spremstvu odraslih prostovoljcev.

Aktivni pa nismo le peš, tudi kolo je ena izmed možnih alternativ učencem za prevoze na krajše razdalje. Z učenci tretje triade izbirnih predmetov OGL in RGT in učenci 4. razreda podružnične šole, ki obiskujejo krožek Športne abecede smo se odpravili do Ribčevega Laza s kolesom. Vsaka skupina je prikolesarila iz svoje smeri po kolesarski stezi. Učenci so se pomerili v zanimivi spretnostni vožnji.  Gospod Stane Klemenc pa nam je predstavil svoje lesene čolne – deblake.  Povedal nam je nekaj zanimivosti o zgodovini deblakov, izdelavi in orodju s katerim je izdelal že dva čolna. Na koncu smo se lahko celo zapeljali po jezeru.

Učenci petih razredov pa pridno utrjujejo vožnjo s kolesi na spretnostnem poligonu.

Želimo si, da bi čim več učencev hodilo v šolo peš, s kolesom ali skiroji, saj tak način prihoda v šolo poleg koristi za zdravje, prinaša tudi ugodne vplive na okolje.

Monika Zupanc

Dostopnost