V četrtek 26.9.2024 se je na Bledu v Infocentru Triglavska roža odvijal Veliki otroški dogodek ob praznovanju 100-letnice prvega zavarovanega območja v Sloveniji.

Zaradi odličnega sodelovanja v lanskem šolskem letu pri Naravoslovnem krožku in uspešnih tekmovanjih so si štirje učenci sedmega razreda prislužili nagrado in obiskali dogodek na Bledu.

V Triglavski roži so pripravili zelo zanimiv program za učence različnih šol. Po uvodnem pozdravu je sledil kulturni program, ki ga je popestril gospod Jože Andrej Mihelič, ki je učencem predstavil pravljico Krivopetnice in Zlatorog. Sledil je sladki odmor, ki so se ga učenci zaradi izvrstnih tortic seveda zelo razveselili nato pa so jih čakale različne naravoslovno-ustvarjalne delavnice.

Delavnice o spoznavanju življenja v narodnem parku in naravi so popestrili predstavniki različnih institucij kot so Slovenski planinski muzej, Center velikih zveri Dina, Žabja hiša iz Krajinskega parka Radensko polje ter Infocenter Triglavska roža. Na delavnicah so učenci spoznavali dvoživke, zveri in druge živali po gozdovih, izdelovali so planinske kape ter si ogledali nekaj zabavnih filmov v povezavi z obnašanjem v TNP območju.

Triglavskem narodnem parku se izredno zahvaljujemo za povabilo in se veselimo nadaljnjega sodelovanja.

7d2105c6-1159-4604-bac7-fb5d87ef9486

Slika 5 of 8

Tinka Mašič

Dostopnost