V Radovljici, je v četrtek, 30. 5. 2024, potekalo regijsko prvenstvo osnovnih šol v atletiki. Nastopilo je 19 naših učenk in učencev, ki so se tja uvrstili z odličnimi nastopi na medobčinskem prvenstvu na Bledu.

Sreča spremlja hrabre in očitno smo bili dovolj hrabri, da se nas je vreme, kljub slabi vremenski napovedi, usmililo. Tako so imeli mladi atleti dokaj dobre pogoje za tekmovanje. Najboljši med našimi so bili Marcel Preželj, ki je bil drugi v teku na 60m, Gaber Jurkovič prav tako drugi v suvanju krogle, Erazem Rabič kot četrti v teku na 600m, prav tako četrta štafeta 4x100m (Preželj, Medja, Jurkovič, Langus), med deset pa so se v svojih disciplinah uvrstili še osmi Neža Habjan, Rok Cesar in Lucija Cvetek ter deseti Peter Langus, Neža Ravnik, Ožbej Sodja in druga štafeta 4x100m (Cvetek, Moolman, Sodja, Mencinger).

Vse rezultate si lahko ogledate na spletni strini Timinga Ljubljana. Vsem našim mladim športnikom iskreno čestitamo za odlične nastope in pripravljenost zastopati sebe in našo šolo. Marcelu Prežlju se je z devetim časom med slovenskimi osnovnošolci uspelo uvrstiti tudi na državno prvenstvo osnovnih šol, ki bo v sredo v Slovenski Bistrici.

Avtor besedila: Nejc Pogačnik

Avtorica fotografij: Maja Velički

Dostopnost