Najbolj oddaljeno šolsko športno tekmovanje in hkrati za učence tudi najbolj privlačno, je bilo tudi tokrat šolsko državno prvenstvo v velikem kanuju in letos prvič tudi SUP-u. Že drugo leto zapored smo predzadnji četrtek v mesecu maju odpotovali proti Brežicam, kjer smo na tako imenovanem »Brežiškem morju« še enkrat več videli zanimive boje mladih veslačev iz vse Slovenije.

Seveda smo se tudi tokrat na tekmovanje dobro pripravili, saj smo trenirali na našem jezeru, opremo za trening pa so nam ponovno posodili v bohinjskem CŠOD-ju in PAC sportu, za kar smo jim še enkrat več izjemno hvaležni.

V Brežicah so bili najbolj uspešni mlajši učenci do 6. razreda, ki so bili razporejeni v dva čolna. Bohinj 2 Mlajši so postali šolski državni prvaki, Bohinj 1 Mlajši pa so na tretjem mestu popolnili oder za zmagovalce.

Zelo napeti boji so se odvijali v starejši kategoriji od 7. do 9. razreda, kjer smo imeli letos obilo smole. Bohinj 2 je namreč kar dvakrat izgubil zgolj za nekaj centimetrov, najprej v boju za finale, nato pa še v boju za tretje mesto. Žal so se morali tokrat zadovoljiti s četrtim mestom, kar pa je lep obet za prihodnje leto, saj bo večina posadke tvorila jedro udarnega čolna prihodnje leto. Bohinj 1 in Bohinj 3 so se prav tako uvrstili v izločilne boje osmih najboljših in na koncu zasedli mesta od sedmo in peto mesto.

Po tekmovanju kanuistov so se med seboj pomerili še veslači na SUP-ih. To tekmovanje je potekalo prvič in bilo zelo zanimivo. Naši učenci so bili zelo uspešni. Med mlajšimi dečki je bil Gaber Sodja Voršič drugi, Ožbej Režek pa tretji. Enaki mesti med starejšimi sta si priveslala Voranc Markič in Mark Tomšič. Med mlajšimi dekleti smo pobrali vsa prva mesta in sicer je zmagala Taša Sodja, druga je bila Viva Rozman in tretja Tjaša Remic, pri starejših dekletih pa je bila druga Neža Ravnik in tretja Tinkara Pertnač.

Preživeli smo še en lep dan ob reki Savi in se veselimo prihodnjega maja, ko bo na štartu zagotovo kar nekaj bohinjskih posadk. Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!

Posadke:

Bohinj 1 Mlajši: Tjaša Remic, Helena Rozman, Julija Valjavec, Genovefa Odar, Ana Gašperin, Zala Iskra, Taša Sodja

Bohinj 2 Mlajši: Neža Ravnik, Maja Grm, Tinkara Pertnač, Nika Tancar, Nace Rožič, Niki Jensterle, Ožbej Režek

Bohinj 1: Jakob Čemažar, Andrej Komar, Matija Stanovnik, Mark Tomšič, Jack Alfie Moolman, Ela Klešnik, Tinkara Smukavec

Bohinj 2: Eva Habjan, Manca Ravnik, Gabriel Selan, Voranc Markič, Tomaž Cvetek, Žan Mencinger, Anže Medja, Liam Šurc

Bohinj 3: Tevž Sodja, Marcel Preželj, Ožbej Soda, Nik Stare, Matevž Zupanc, Žiga Soklič, Tevž Alič, Matija Polanc

Nejc Pogačnik

Dostopnost