V torek, 13.2.2024, se je v Mojstrani odvijalo regijsko šolsko športno tekmovanje v skokih z alpskimi smučmi »Skoči z nami«. Dogodka se je udeležilo preko 80 otrok od 1. do 4. razreda, našo šolo je zastopalo 23 učencev in učenk, ki so svoje pustne maske zamenjali za priznanja in kolajne okoli vratu. Naši skakalci in skakalke so se izjemno potrudili, da so si v skoraj vsaki kategoriji priborili mesta v samem vrhu.

Letos so se kategorije ločile na klubske in šolske otroke, razdeljene na dečke in deklice ter po razredih.

Med klubskimi učenci, sta v svoji kategoriji naslov regijskega prvaka, priskočila Jurij Mencinger ter Emanuel Kafol, drugo mesto je osvojil Cene Resman. Pri dekletih sta na zmagovalnem odru stali Ana Iskra in Tajda Resman.

V šolski skupini so si z izjemnimi skoki zlate medalje priborili Noah Kafol, Rožle Pretnar in Maša Krek, srebrno Lara Preželj in bronasto Ažbe Alič in Daša Klančnik.

Poleg zgoraj omenjenih, se na državno prvenstvo v smučarskih skokih, uvrstijo še Manca Žmitek, Žan Vesel in Filip Valjavec.

Posebna zahvala gre SSK Bohinj in Branetu Iskri za vodene treninge smučarskih skokov. Nadaljnji treningi z državno tekmovanje bodo po zimskih počitnicah na Kozjem hrbtu.

Dostopnost