Naša šola bo od 18. do 29. septembra 2023 v sodelovanju z Občino Bohinj pristopila k projektu Trajnostne mobilnosti, zato vabimo vse učence in njihove starše, da naslednjih 14 dni v šolo prihajate na trajnostne načine, torej peš, s kolesi, skiroji, javnim prevozom. V šoli bomo v ta namen beležili trajnostne načine prihodov vseh učencev od 1. – 9. razreda, vsak pa bo dobil tudi vozovnico, ki jo bo sproti izpolnjeval. Da bi tudi nekateri učenci vozači del šolske poti opravili peš, bodo avtobusi (razen smeri Nomenj in Nemški Rovt) zjutraj ustavili na parkirišču v Danici, učitelji pa jih bomo pospremili do šole.

V sklopu projekta se bo odvila tudi akcija Pešbus, ki je namenjena predvsem učencem 1. triade iz OŠ Bohinjska Bistrica in podružnice Srednja vas. Pripravili smo tudi ‘vozni red’ in ‘proge’ Pešbusa, ki si jih lahko ogledate v spodnjih priponkah.  
Tokrat prijav ne zbiramo. Pešbus bo po voznem redu vozil in ob navedenih urah pobiral učence po postajah.
Starše prvošolcev, ki nameravate otroke s Pešbusom podati na pot v šolo, prosimo, da poskrbite, da bodo vaši otroci pravočasno na vam najbližjih postajah. Pešbus ne bo čakal preko navedene ure. V primeru, da Pešbus že odpelje iz postaje, morate straši sami poskrbeti za pravočasen prihod otroka v šolo.

V kolikor bi bili v naslednjih dveh tednih kot spremljevalec pripravljeni spremljati otroke na Pešbusu, nam to prosim sporočite na e-naslov natasa.fujs@obcina.bohinj.si.

 Tjaša Krkoč, vodja projekta na šoli

VOZNI RED Bohinjska Bistrica

VOZNI RED Srednja vas

 

 

 

Dostopnost