Zadnji teden marca je na OŠ Franceta Prešerna v Kranju potekalo regijsko tekmovanje v znanju kemije. V devetem razredu prag za uvrstitev na regijsko tekmovanje ni bil visok. Mi smo se tega veselili, saj se je kar 8 devetošolcem uspelo uvrstiti na tekmovanje. To so bili Alina Svoljšak, Izidor Čemažar, Julija Jeklar, Klemen Sitar iz 9. a in Anja Režek, Zala Medja, Brina Markelj, Adam Žerovc iz 9. b. Tam pa smo naleteli na prezahtevne naloge, zato je le Alini uspelo doseči bronasto Preglovo priznanje.

Iz osmega razreda pa so se na regijsko uvrstili 4 učenci. To so bili: Voranc Markič, Tomaž Cvetek, Lev Krkoč iz 8. a in Eva Colja Obiako iz 8. b.  Voranc, Tomaž in Eva so osvojili bronasto Preglovo priznanje. Državnega tekmovanja, ki bilo v maju  na FKKT v Ljubljani sta se udeležila Voranc in Tomaž, ker sta na regijskem tekmovanju dosegla visoko uvrstitev.  Na državnem tekmovanju pa sta oba dosegla srebrno Preglovo priznanje.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem                                                                          mentorica Urška Beznik

Dostopnost