V letošnjem šolskem letu je v organizaciji IATEFL (društvo učiteljev angleškega jezika v Sloveniji), prvič potekalo tekmovanje v znanju angleščine za 6. razrede.

Učenci so se pripravljali na temo živali, kje živijo, v katere skupine spadajo, deli telesa živali, kaj znamo, česa ne zmorejo, ne znajo.

Tekmovanje je bilo pripravljeno v več sklopih, kjer se je preverjalo različno znanje učencev, od besedišča do bralnega razumevanja besedila, in na koncu, priprava pisnega sestavka, s pomočjo danih iztočnic.

Iz 6. a in 6. b se je pripravljalo 9 učenk in učencev, in sicer:

Lucija Cvetek, Miha Mencinger, Elsa Hoxa, Tito Škulj, Žanej Ogrin, Mark Loncnar, Lejla Ivon Toman, Ana Rožič in France Dan Kranjc.

Vseh 9 je tudi 16. 2. tekmovalo. Vsi so se odlično odrezali in pokazali res veliko znanja.

Najboljši so bili trije in sicer, Lejla Ivon Toman, Ana Rožič in France Dan Kranjc, ki so na šolskem tekmovanju dosegli BRONASTO PRIZNANJE in se hkrati uvrstili na DRŽAVNO tekmovanje, ki bo 12. 4. ob 14. uri. Tudi na državnem tekmovanju bo tema živali, toda tokrat bodo šli »tja spodaj«, v Avstralijo in na Novo Zelandijo, kjer bodo spoznavali posebnosti in zanimivosti živali, ki jih v Sloveniji skoraj ne vidimo.

mentorica Nataša Stare

Dostopnost