Konec aprila so učenci 8. razreda spoznavali Ameriko tako, da so učne vsebine povezovali pri različnih predmetih. Nekateri so Ameriko odkrivali v šoli, drugi od doma prek video srečanj. A uspelo je vsem. Tak projektni teden je gotovo dobra popestritev za učence in učitelje.

Kot geografi so izdelali zemljevid ZDA v programu Google Zemlja ter nanj umestili najbolj prepoznavne značilnosti. Zgodovinarji so se podali v preteklost in brskali za ameriškimi simboli ter jih postavili na maketo države.

Prehranjevalne navade Američanov so spoznavali pri biologiji, kjer so sestavili tudi zdrav jedilnik. Matematiki so ugotavljali, kako velik je obseg sekvoj in koliko učencev je potrebnih za objem najdebelejše sekvoje – kar 23! Izračunali so tudi ploščino preseka in rezultate pretvorile v čevlje. Več o priljubljenih športih (odbojka na mivki, corn hole, ameriški nogomet, ultimate, inner tube waterpolo – različica vaterpola) so izvedeli pri športu, kjer so se tudi naučili in pomerili v igri ultimate.

Pri angleščini so se s pomočjo zemljevida seznanjali z vzdevki 50 ameriških zveznih držav. Besedno in slikovno ustvarjanje pa je potekalo pri slovenščini, kjer so spoznavali sodobnega književnika Dr. Seussa in po njegovem zgledu spisali kar nekaj zabavnih rim.

Še veliko bi se dalo povezati, a so nam koronske razmere malo mešale štrene. Pa spet prihodnje leto … idej namreč ne manjka.

Nataša Mrak

Dostopnost