Uživanje lokalne hrane ima več različnih vidikov. Pri pouku TIT smo raziskali, da lahko hrana, preden pride na police trgovin, prepotuje na tisoče kilometrov. To povzroča onesnaženje in je večinoma nepotrebno, saj bi lahko našli raznovrstno hrano tudi bližje, hkrati pa hrana izgublja na kvaliteti.  Raziskali smo slabosti masovno pridelane industrijske hrane. Učenci so napravili načrt in reklamo kako bi pridelovali in prodajali lokalne izdelke. VIDEO

Pri pouku GOS smo izdelali skuto iz ekološkega mleka, maslo iz bohinjske smetane, spoznavali žita in mlevske izdelke in iz njih spekli kruh in rogljičke. Posebno pozornost smo namenili koruzi trdinki, ki jo pridelujemo prav v Bohinju. Vse to smo na koncu ob lepo pripravljeni mizi z veseljem pojedli. Ob tem smo ugotovili, da sta tudi pinjenec in sirotka primerna za uživanje in sploh ne slaba.

Barbara Šmid, Anže Krek, Urška Beznik in Monika Zupanc

Dostopnost