Na bohinjski osnovni šoli smo z učenci tretje triade že tretje leto zapored sodelovali v eTwinning projektu. eTwinning je akcija programa Erasmus+. Namenjena je podpori in spodbujanju uporabe sodobnih informacijsko komunikacijskih tehnologij (IKT) v izobraževanju,  ki različne šole in vrtce povezuje prek spletnega portala.

Tema letošnjega projekta je bil spoznavanje okolice šole na zanimiv način. Povezali smo se z Zakladno školo Zeleneč iz Slovaške in Bolnišnično šolo Ljubljana. Učenci so si glede na interese in aktivnosti razdelili geografske vsebine (geologijo, podnebje, vode …), za vsako temo so poiskali značilno območje (Pokljuka, Bohinjsko jezero, gore, spomenik dečka z dežnikom), kjer so naredili čim bolj zabavne fotografije. Kajakaši Andraž Korošec, Anže Pikon in Manca Mikelj so se slikali na treningu na jezeru, biatlonke Kaja Marič, Kaja Zorč in Lena Repinc na treningu na Pokljuki, Nika Markelj in Varvara Titova sta na sliki s Triglavom v ozadju, Iza Jensko, Tinkara Bajrič in Tija Klemenčič pa delajo družbo dečku z dežnikom.

V šoli so učenci oblikovali kratke opise v angleščini in zemljevide z izbranimi območji ter vse skupaj povezali v skupno predstavitev. V Twinspace učilnici, varnem prostoru za sodelujoče v projektu, so se na kratko predstavili in spoznali z učenci in učitelji iz drugih šol. Sledila je predstavitev projekta, ki je potekala na daljavo prek spletne konference. Učenci so drug drugemu predstavili pripravljene vsebine, kasneje pa v Twinspace podali pohvale in pripombe glede projekta. Učenci so se zelo potrudili in pokazali, da znajo samostojno predstavljati svoje projekte tudi v angleščini. Bilo je poučno in zabavno, zanimiv pa je bil tudi drugačen način predstavitve, ki je za šolski pouk neobičajna. Vtisi učencev kažejo, da si takega sodelovanja še želijo.

Nataša Mrak

Foto: Nataša Mrak, Monika Zupanc

Dostopnost